FAA draagt Boeing op oudere 737-vliegtuigen te inspecteren

In opdracht van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA moet de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing alle oudere vliegtuigen van het type 737 aan een inspectie onderwerpen. Volgens een brief van de FAA betreft het bevel alle Boeing 737's van de generaties 300, 400 en 500. Achtergrond is de crash van een Boeing-machine in Indonesië, waarbij in januari 62 mensen om het leven kwamen.

Indonesische onderzoekers hadden na de crash bewijs gevonden van een technisch defect in het verongelukte toestel. Volgens een tussentijds rapport van de onderzoekers vertoonde de automatische stuwkrachtregeling van het vliegtuig een "afwijking". Wat de uiteindelijke oorzaak van de crash was, hebben de onderzoekers nog niet kunnen achterhalen.

"Boeing werkt eraan om ervoor te zorgen dat onze vliegtuigen veilig zijn en aan alle eisen voldoen", aldus het bedrijf. "We staan voortdurend in contact met onze klanten en de FAA en werken constant aan het verbeteren van de veiligheid en prestaties van onze hele vloot."

Het Boeing 737-500-vliegtuig van Sriwijaya Air stortte op 9 januari enkele minuten na het opstijgen in Jakarta neer. Alle 62 passagiers kwamen om.