FOK! Wat een weer: dŠŠŠg warmte!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Dag!  

Dat was even wennen gisteren . Het liep letterlijk een beetje rommelig! Ik had wel onweer verwacht, maar niet dat de buien het zo lang zouden volhouden. In de warme lucht ontstonden diverse onweershaarden. En die trokken in eerste instantie over het westen, maar in de middag kwam het ook in het midden tot onweer. Ook collega qltel kreeg met een losse bui te maken. Echter de vaart zat er wel in en de buien waren maar klein van omvang. Het was eigenlijk een zooitje ongeregeld met diverse kernen die overtrokken. Daar zaten wel een paar felle ontladingen tussen. De regens hierbij vielen dus wel mee. Want klein van omvang en een treksnelheid van rond de 90 km/u  dan is het feest snel gedaan.  

In het zuidoosten viel er slechts een licht regenbuitje. Daar warmde het dan ook het sterkst op. In Limburg kwam het maximum uit op 27 tot 28 graden. In het midden van het land bereikten we nét geen zomerse 25 graden. Met 24,9 scheelde dat maar héél weinig. Spijtig dus. 

Vandaag  is het gedaan met de warmte. Dan passeert het koufront. Veel tamtam lijkt daarbij niet voor te komen. Er vallen enkele lichte buien of het regent iets langer. Meer dan een paar mm lijkt dit niet op te leveren en het onweer is er dan wel uit.

Uiteindelijk klaart het vanmiddag in het westen weer op. In de loop van de middag breekt ook elders de zon even door. Er kan nog wel een enkele bui vallen. De wind draait naar een westelijke richting en is matig tot vrij krachtig. Hiermee wordt dus die frissere lucht aangevoerd. Aan zee doen we het met een graad of 15, maar in Enschede kan het nog 19 graden worden.

De komende week is het licht wisselvallig met af en toe een bui, maar zeker ook perioden met zon. De maxima liggen dan rond de 16 graden.

Tot ziens!  

Onweerswolk in Haarlem (Foto: Stephan5)
Een fraaie ijskap van een onweersbui. (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.