Uitslag Vitesse - ADO Den Haag

Vitesse heeft niet kunnen winnen van ADO Den Haag. In Arnhem kwamen beide ploegen niet tot scoren, waardoor Vitesse lijkt af te haken in de strijd om de tweede plaats. Ook ADO schiet weinig op met het ene punt en blijft op de laatste plaats staan.

Vitesse had voor rust ruimschoots het meeste balbezit, alleen kwamen de Arnhemmers niet tot grote kansen, al was Oussama Tannane dicht bij de 1-0, maar zijn voorzet raakte de lat, waardoor het bij rust 0-0 stond.

Snel in de tweede helft waren er wel kansen voor Vitesse. Armando Broja was via een kopbal dicht bij de openingsgoal. Ook Alois Oroz was halverwege de tweede helft met een kopbal dicht bij de 1-0, alleen zijn kopbal ging net naast. Uit een schot van Tannane was er nog wel enige dreiging, maar verder kwam de thuisploeg niet.

ADO Den Haag stond verdedigend redelijk goed, alleen aanvallend was het bijzonder matig bij de Hagenezen. Alleen in de slotfase was Marko Vejinović gevaarlijk voor ADO, maar zijn inzet werd gekeerd door Vitesse-doelman Remko Pasveer.

Met de 0-0 schieten de beide ploegen weinig op. Vitesse lijkt hiermee af te haken in de strijd voor de tweede plaats, terwijl ADO Den Haag nog altijd op de laatste plaats blijft staan. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft ADO nog altijd een achterstand van zes punten op de nummer zestien.