Slopestylewinst voor snowboarders Kleveland en Gasser in Aspen

De beste freestyle snowboarders ter wereld zijn nog altijd in Aspen, waar eerder in de week het wereldkampioenschap werd afgesloten. De World Cup aldaar is in volle gang, zaterdagavond stond de slopestyle op het programma.

Vrouwen
De winst ging naar de Oostenrijkse Anna Gasser, die op de rails indruk maakte met een switch back blunt 270 en op de kickers onder meer lekker scoorde met een front double 900 indy en een back 1080 melon, wat haar 81,90 punten opleverde. Daarmee klopte ze de Amerikaanse Hailey Langland, die op 72,30 bleef steken, terwijl Enni Rukajärvi uit Finland met 71,91 de derde plek pakte. De jonge Nederlandse Melissa Peperkamp werd veertiende in de kwalificaties en haalde daarmee de finale niet.

Mannen
De Noor Marcus Kleveland pakte de wereldtitel op de slopestyle en zette zijn vorm zaterdag door: hij werd beloond met de winnende score van 87,58 punten voor onder meer zijn hardway cab 270 270 out op de rails en een back 1620 melon en cab 1620 indy op de kickers. De Amerikaanse olympisch kampioen Redmond Gerard werd met 82,16 punten tweede, voor de 81,90 van de Canadees Mark McMorris. Casper Wolf bleef hangen op een dertigste plek in de kwalificaties.