Bennet sprint met overmacht naar ritwinst in Parijs-Nice

Sam Bennett heeft met overmacht de eerste rit van Parijs-Nice gewonnen. De Ierse sprinter was in de massasprint te snel voor Arnaud Démare en Mads Pedersen. Bennett is ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

In de eerste etappe van Parijs-Nice was er weinig te beleven in de openingsetappe van 165 kilometer waar de start en finishplaats in Saint-Cyr-L'École lag. Lange tijd reed Fabien Doubey op kop, maar de Fransman werd ruim voor de finish weer bijgehaald. Daarna waren er nog wat ontsnappingspogingen van wat enkele renners, maar die kregen nooit de ruimte van het peloton.

Een sprint was onvermijdelijk en daarin was Sam Bennett duidelijk de snelste van het pak. De Ierse sprinter, die eind vorige maand ook al twee keer wist te winnen in de UAE Tour, was ditmaal duidelijk te snel voor Arnaud Démare en Mads Pedersen. Hij is ook de eerste leider in de Franse WorldTour-koers.

Richie Porte, een van de favorieten voor de eindwinst, moest onderweg de strijd staken. De Australiër was betrokken bij een van de vele valpartijen en na het nog even te hebben geprobeerd gaf Porte alsnog op.