Schansspringer Kraft pakt derde wereldtitel

In het Duitse Oberstdorf is alweer de laatste individuele wereldtitel op het WK schansspringen vergeven, die voor de mannen op de grote schans. Dat gebeurde zonder Halvor Egner Granerud: de Noorse World Cup-leider leverde een positieve COVID-19-test af.

De Oostenrijker Stefan Kraft deed in de eerste ronde een flinke gooi naar de titel door met enige afstand de beste sprong neer te zetten. De Noor Robert Johansson volgde, met Daniel Huber uit Oostenrijk achter zich. De Japanner Yukiya Sato, Piotr Zyla uit Polen en thuisspringer Karl Geiger leken ook nog medaillekansen te hebben, terwijl Granerud's World Cup-concurrenten zwaar tegenvielen: Markus Eisenbichler stond 16e, Kamil Stoch zelfs 22e.

Stoch en Eisenbichler - die zelfs viel - kregen in de finaleronde weinig voor elkaar, Geiger verdedigde zijn positie en sprong voorbij Zyla. Sato leverde vier plekken in, Huber kwam er ook niet aan te pas en verloor vijf plekken. Johansson hield het wél vol en pakte de leiding, waarna het aan Kraft was. De Oostenrijker deed het uitstekend en veroverde de derde individuele wereldtitel uit zijn carrière, voor Johansson en Geiger.