FOK! Wat een weer: zonneschijn na de mist

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de oostelijke helft van het land is het bewolkt, elders komt op uitgebreide schaal mist voor. De mist trekt in de loop van de ochtend op, de bewolking verdwijnt grotendeels en op steeds meer plaatsen breekt de zon door. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C, daar waar bewolking blijft hangen wordt het een graad of 6. De zwakke tot matige wind komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost.

Zaterdagavond en komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat er op veel plaatsen opnieuw (dichte) mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

Zondagochtend is er op veel plaatsen mist. De mist gaat over in lage bewolking en vooral in het zuiden kan in de loop van de dag de zon doorbreken, het noorden blijft bewolkt en nevelig. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6°C, in de zon wordt het ca. 10°C. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind noordoostelijk en neemt in het zuiden toe naar matig. (Bron: KNMI)

  

Zie de zon schijnt door de bomen (Foto: DJMO)
Zie de zon schijnt door de bomen (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.