UFC: Overeem zelfverzekerd op weg naar laatste kunstje in de kooi

Zaterdag 6 februari mag de Nederlander Alistair Overeem weer de octagon in om zijn vechtkunsten te vertonen. De inmiddels 40-jarige MMA-veteraan staat dan tegen de Rus Alexander Volkov.


Promo Overeem vs Volkov (Bron: YouTube)

Overeem (47-18 MMA, 12-7 UFC) steekt in goede vorm na winst in vier van zijn vijf laatste gevechten in 's werelds sterkste kooigevechtcompetitie. Volkov (32-8 MMA, 6-2 UFC) heeft één verliespartij meer in zijn laatste vijf gevechten.

The Demolition Man wil nog eenmaal een kans op de indrukwekkendste kampioensgordel in het MMA, die helaas nog ontbreekt in de overvolle prijzenkast van de zwaargewicht. Volkov is echter een flinke drempel op weg naar het goud.

"Hij is als vechter enorm gegroeid in het afgelopen jaar. Maar ik ook", zo klinkt het zelfverzekerd. "Ik denk dat ik op dit moment de gevaarlijkste tegenstander ben nu ik in topvorm verkeer. De timing voor dit gevecht is voor mij perfect."

22 jaar trouwe dienst in de kooi
Overeem staat op dit moment op de zesde plek op de ranglijst bij de zwaargewichten, Volkov staat op plek zeven. "Hij is een goede complete vechter. Hij kan trappen, stoten, is goed op de grond en kan goed grapplen. Hij heeft lange armen, het wordt een interessant gevecht. Maar ik ben er klaar voor, het trainingskamp voelt goed. Het wordt een mooi gevecht."

De tweestrijd wordt het hoofdprogramma van MMA-gala UFC Fight Night 184 en met dit gevecht nadert het einde van de indrukwekkende carrière van de Nederlander. Weinig vechtsporters halen de 22 jaar actieve dienst in de kooi en hebben constant tegen de absolute top gevochten.

Bij een verlies tegen Volkov ziet het er verder treurig uit voor de reus, maar bij winst komt het goud weer erg dichtbij. "Ik ben bezig aan een mooie serie gevechten, ze zijn ook leuk om naar te kijken en spannend. Als we deze stijgende lijn doorzetten dan moet een titelstrijd er nog wel inzitten."

Laatste truukje
Overeem is zich bewust van het feit dat op deze leeftijd een eindsprint extra lastig zal zijn. "Ik ga zeker niet door tot mijn 45e. Dit is mijn laatste truukje, daarna is het over en uit en bedank ik iedereen voor een mooie tijd. We moeten wel realistisch blijven."

Wie er tegenover de in het Verenigd Koninkrijk geboren Nederlander zal staan als het echt om de knikkers zal gaan, maakt hem niet uit. Stipe Miocic, Francis Ngannou of zelfs een Jon Jones zijn de mogelijkheden voor een titelstrijd, maar een voorspelling durft Overeem niet te maken.

Wat hij wel durft te voorspellen is het eindstation. "Als ik die gordel eenmaal boven mijn hoofd mag houden, dan kap ik er gelijk mee. Wat heb ik dan nog te bewijzen?"

UFC Fight Night 184 wordt gehouden op zaterdag 6 februari in de UFC trainingsfaciliteit in Las Vegas, Nevada en is in ieder geval live en gratis te volgen via de site kijk.nl.

Volledig programma:
Main card (ESPN+)
Alistair Overeem vs. Alexander Volkov
Cory Sandhagen vs. Frankie Edgar
Marion Reneau vs. Macy Chiasson
Alexandre Pantoja vs. Manel Kape
Cody Stamann vs. Andre Ewell
Beneil Dariush vs. Carlos Diego Ferreira

Preliminary card (ESPN+)
Clay Guida vs. Michael Johnson
Mike Rodríguez vs. Danilo Marques
Julio Arce vs. Timur Valiev
Molly McCann vs. Lara Procopio
Seung Woo Choi vs. Youssef Zalal

Wil je meepraten over UFC Fight Night 184, Alistair Overeem of MMA in het algemeen? Doe dat dan hier op het FOK!-forum