Snowboardcrossers strijden tot laatste meters, De Blois herhaalt stunt niet

De World Cup snowboardcross in het Italiaans Chiesa in Valmalenco leverde zaterdag nog Nederlandse sporthistorie op, zondag lukte dat niet helemaal. Wel werden er twee mooie finales gehouden, waarin het pas in de slotfase beslist werd.

Vrouwen
De finale ging tussen Michaela Moioli uit Italië, de Amerikaanse Faye Gulini, Eva Samkova uit Tsjechië en de jonge Française Julia Pereira de Sousa. Gulini kende de beste start, Samkova de slechtste, maar de Tsjechische kwam ineens binnendoor zetten en ging iedereen voorbij.

Samkova ging er zo met de overwinning vandoor, Gulini werd net als een dag eerder tweede en Pereira de Sousa pakte de derde plek, met Moioli als hekkensluiter in de finale.

Mannen
In de finale stonden met Hagen Kearney en Jake Vedder twee Amerikanen, naast de Oostenrijker Alessandro Hämmerle en de Fransman Merlin Surget. De Fransman pakte bij de start de leiding en werd aangevallen door Vedder, maar het was Hämmerle die langszij kwam.

De Oostenrijker drukte zijn board als eerste over de finish, vlak voor Surget en Kearney, terwijl Vedder de finale zo zonder podiumplek af zou sluiten. Glenn de Blois deed na zijn historische zege van zaterdag ook mee, maar sneuvelde dit keer in de kwartfinales.