Liverpool bevestigt: Van Dijk moet aan knie geopereerd worden

Liverpool en het Nederlands elftal moeten het lange tijd stellen zonder Virgil van Dijk. De landskampioen meldt op de officiële clubwebsite dat de verdediger zaterdag in de wedstrijd tegen Everton schade aan de kniebanden heeft opgelopen en geopereerd moet worden.

Diverse Engelse media melden dat het om een gescheurde kruisband gaat, maar Liverpool houdt zich op de vlakte en deelt slechts dat er schade is aan de kniebanden. Van Dijk wordt op korte termijn geopereerd en gaat daarna werken aan zijn herstel. Voor een kruisband staat in principe zes tot negen maanden herstel. In het laatste geval zou Van Dijk het EK missen met Oranje, waar hij aanvoerder is.

Van Dijk moest zaterdag al in de elfde minuut van het veld nadat hij in botsing was gekomen met de doelman van Everton. Pickford ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. De scheidsrechter besloot ook geen kaart uit te delen. Liverpool-coach Jürgen Klopp zei na afloop dat de blessure van Van Dijk er niet goed uitzag en vond ook dat een doelman niet zo kan inkomen.

Liverpool neemt het woensdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen Ajax. De Engelse kampioen heeft met Joe Gomez, Joel Matip en de jonge Sepp van den Berg nog maar drie fitte centrumverdedigers over na het wegvallen van Van Dijk. Middenvelder Fabinho zou eventueel ook een linie naar achteren kunnen schuiven om Van Dijk te vervangen in het hart van de defensie.

Update 23.15 uur

Virgil van Dijk heeft een update op Twitter geplaatst.