Nadal en Djokovic naar Roland Garros-finale

Voor de tigste keer in het moderne tennis gaat een grote finale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic. Op het Franse gravel van Parijs behaalden de nummers twee en één van de wereld vrijdag de finale, die zondag gespeeld wordt.

Nadal nam het op tegen de als twaalfde geplaatste Argentijn Diego Schwartzman, voor wie de magie grotendeels op leek. Hij toverde er een paar prachtige punten uit, maar kon het simpelweg niet bolwerken tegen Nadal, die in de derde set nog wel even een - uiteindelijk simpele - tiebreak moest spelen: 6-3, 6-3, 7-6 (0), de zesde keer dat hij zonder enig setverlies de finale bereikt.

Nadal gaat op voor zijn dertiende Roland Garros-titel en twintigste Grand Slam-titel, waarmee hij Roger Federer zou evenaren, maar hij moet dan wel langs Djokovic. De Serviër speelde tegen de als vijfde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas, wat gezien de eerste twee sets behoorlijk voortvarend begon voor de kampioen van 2016.

Aan het einde van de derde set kreeg Djokovic een matchpoint, maar nadat hij een backhand langs de lijn mis sloeg nam Tsitsipas het over. De jonge Griek vocht zich naar setwinst en trok ook de vierde set naar zich toe, maar daarna was het gedaan. Djokovic nam het heft vroeg in de beslissende set in handen en won alsnog met 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.