Patiënten Hoogeveen ziek door giftige stof

Icoon Medisch De 26 mensen die gisteren onwel werden in een dierenwinkel in Hoogeveen, zijn waarschijnlijk ziek geworden door een giftige stof. Eerder was al bekend dat het geen biologische besmetting betrof.  Dat blijkt uit onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar de patiënten gisteren zijn opgenomen.

Volgens een woordvoerster kan inmiddels worden uitgesloten dat een infectieziekte de klachten heeft veroorzaakt. Eerder werd gemeld dat er 24 mensen waren opgenomen.

In de loop van vanochtend wordt door een arts per patiënt bekeken of hij of zij het ziekenhuis mag verlaten. Omdat de toestand van de groep stabiel is, verwacht de woordvoerster dat alle 26 patiënten ontslagen zullen worden.

De patiënten zijn gisteravond op een daarvoor speciaal vrij gemaakte afdeling in quarantaine geplaatst. De reguliere zorg heeft hierdoor geen problemen ondervonden, meldt de zegsvrouw. Volgens haar heeft de politie de patiënten in het kader van het onderzoek verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen.