Swiatek en Podoroska schrijven historie op Roland Garros

Tennissters Nadia Podoroska en Iga Swiatek staan in de halve finales op Roland Garros. De twee spelen tegen elkaar in de eerste halve finale op een Grand Slam-toernooi sinds Roland Garros 1983 waarin twee ongeplaatste speelsters staan.

De Argentijnse Podoroska, de mondiale nummer 131, nam het op tegen de nummer vijf van de wereld: Elina Svitolina uit Oekraïne. Dat werd een relatief simpel partijtje, maar niet voor Svitolina: binnen anderhalf uur stond Podoroska met een 6-2, 6-4 zege als eerste qualifier ooit in de halve finales op het Parijse gravel.

Podoroska neemt het daarin op tegen Iga Swiatek, de pas 19-jarige Poolse nummer 53 van de wereld óók een van de sensaties van dit toernooi. Zij speelde tegen de Italiaanse qualifier Martina Trevisan (WTA-159), die Kiki Bertens uitschakelde, en zette haar bijzonder indrukwekkende reeks voort met een 6-3, 6-1 zege. Swiatek heeft nu in vijf wedstrijden welgeteld twintig games verloren.

Danielle Collins (WTA-57) speelde haar achtste finale nog tegen de Tunesische Ons Jabeur (30), nadat het duel maandag niet door kon gaan. Het werd een heen en weer lopende strijd, waarin de Amerikaanse uiteindelijk na twee uur als winnares uit de bus kwam: 6-4, 4-6, 6-4.