COVID-19: 3025 nieuwe besmettingen en 13 doden, totaal 117.551 en 6393

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 3025 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 117.551 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Ook zijn de weekstatistieken weer bekend gemaakt, daarin is onder andere af te lezen dat het aantal overledenen ruim verdrievoudigd is ten opzichten van vorige week (102 tegen 33). Ook is het percentage positieve tests wederom gestegen van 6,1% naar 7,4%.

Van de gemelde patiënten zijn er 48 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 12.710 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 13 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6393 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM