Vos sprint naar tweede ritzege in Giro Rosa

Marianne Vos heeft haar tweede etappezege in de Giro Rosa op zak. In de vijfde rit van de Italiaanse rittenkoers was de Nederlandse de beste in een massasprint. In het algemeen klassement blijft Annemiek van Vleuten aan de leiding staan.

Na drie aankomsten bergop en een ploegentijdrit kregen de sprinters de kans in de vijfde rit van de Giro Rosa, al waren in de 110 kilometer lange rit wel twee klimmetjes verwerkt. Op de eerste beklimming, de lange maar niet steile Madonna della Civita, voerde CCC, de ploeg van Vos, het tempo op, waardoor enkele sprinters het peloton moest laten gaan.

Met nog 25 kilometer te gaan koos trok Elisa Longo Borghini op het laatste klimmetje van de dag ten aanval. De Italiaanse, en de eerste leidster in de Giro Rosa, zou een maximale voorsprong van twintig seconden bij elkaar fietsen, maar werd op drie kilometer van de meet ingelopen dankzij het werk van CCC.

In de massasprint beloonde Vos het harde werk van haar ploeg. De Nederlandse won de massasprint voor Lotte Kopecky en Elizabeth Deignan. Voor Vos was het haar tweede ritzege deze ronde in totaal bracht ze haar etappezeges in de Giro Rosa op 27. In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Van Vleuten aan de leiding blijft staan met bijna twee minuten voorsprong op Katarzyna Niewiadoma.