Nieuwste speeltje Amerikaanse politie: elektrische lasso

De politie in de Verenigde Staten test een nieuw wapen tegen rellende Amerikanen: de elektrische lasso. Deze 'Bolawrap' wordt afgeschoten door een op een taser gelijkend wapen en schiet een meterslang touw af dat zich om de verdachte wikkelt.

Het idee achter de Bolawrap is dat het verdachten zonder te verwonden overmeesterd kan worden. "Je kunt je tijdelijk niet meer bewegen, hiermee kunnen agenten je bereiken, je onder controle krijgen en met zo min mogelijk letsel aanhouden", aldus politiecommandant Robert Liberati.

Het wapen bestond al een tijdje, maar gaat nu vaker gebruikt worden nadat verhitte antiracismediscussies het land inmiddels overspoelen, aangewakkerd door de dood van George Floyd tijdens zijn aanhouding door een agent.

Uiteraard moest er weer even gezeikt worden, doordat in de originele foto het wapen door blanke agenten getest wordt op een neger. Maar goed, Catherine Ryan Hyde mag hopelijk geschaard worden onder de 'Karen's' van deze huidige sneeuwvlokwereld. Andere Twitteraars merkten scherp op dat dit waarschijnlijk "streven naar realisme" was.


Bolawrap-demonstratie (Bron: YouTube)