Djokovic voor achtste keer in finale Australian Open na makkelijke zege tegen Federer

Novak Djokovic heeft ten koste van Roger Federer de finale bereikt van de Australian Open. In drie sets won de Serviër redelijk eenvoudig van de 38-jarige Zwitser: 7-6 (1), 6-4, 6-3.

De vijftigste ontmoeting tussen de twee tennisgrootheden kwam nooit echt tot een gevecht vanwege een liesblessure bij Federer. Toch kwam de 38-jarige Zwitser nog 5-2 voor in de eerste set. Toch wist Djokovic terug te komen in de openingsset en moest een tiebreak de beslissing brengen. In die tiebreak was de Serviër oppermachtig en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Met een break in de tiende game van de tweede set won de nummer twee van de wereld set twee. Bij 3-2 in set drie brak Djokovic de service van Federer waarna de 32-jarige Serviër de wedstrijd makkelijk uitspeelde.

Zondag neemt Djokovic, de nummer 2 van de wereld, het in de eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Alexander Zverev uit Duitsland en de Oostenrijker Dominic Thiem. Zij spelen vrijdag hun halve finale.

Djokovic kan in Melbourne zijn 17e grandslamtitel in totaal veroveren, Federer blijft staan op 20. Mocht Djokovic het toernooi winnen, dan lost hij Rafael Nadal af als nummer 1 van de wereld.

Djokovic voor achtste keer in finale Australian Open (Pro Shots / SIPA USA)
Djokovic voor achtste keer in finale Australian Open (Pro Shots / SIPA USA)