Rus voor het eerst sinds 2012 weer in tweede ronde grandslam

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De 29-jarige Nederlandse won in drie sets van de Poolse Magda Linette: 1-6 6-3 6-4. In de tweede ronde speelt ze tegen de als tiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys.

Arantxa Rus begon slecht aan haar wedstrijd tegen Magda Linette. Binnen het half uur keek de Nederlandse, die sinds 2013 weer meedeed aan het hoofdtoernooi van de Australian Open, aan tegen een 5-0 achterstand. Rus wist in de eerste set nog wel een game te pakken, maar de eerste set ging naar de Poolse Linette.

In de tweede set was het juist Rus die een 5-0 voorsprong pakte. De tweede set leek dan ook eenvoudig naar de Nederlandse te gaan, alleen kwam de Poolse nummer 43 van de wereld terug tot 5-3, maar daarna maakte Rus het af in de tiende game op haar tweede setpunt.

Rus vijftig plaatsen lager op de wereldranglijst dan haar tegenstandster Linette begon ook goed aan de beslissende set. De Nederlandse had direct een break voorsprong en zou zelfs een dubbele break voorkomen. Bij 5-2 mocht ze voor de wedstrijd serveren. Dat ging niet goed en werd gebroken, maar op 5-4 slaagde ze er wel in om de wedstrijd uit te serveren en pakte op love haar servicegame en staat sinds lange tijd weer eens in de tweede ronde van een grandslam.

In die tweede ronde speelt Rus tegen Madison Keys. De Amerikaanse won haar wedstrijd op een overtuigende manier van de Russische Daria Kasatkina met 6-3, 6-1.