Uitslag Sparta Rotterdam - AZ

AZ heeft in Rotterdam tegen Sparta een pijnlijke nederlaag geleden. Mede door een rode kaart van doelman Bizot in de vijfde minuut verloren de Alkmaarders met 3-0.

Al na vijf minuten spelen moest AZ het met een man minder doen. Ache ontsnapte aan de aandacht van de defensie van AZ. Doelman Bizot zag zich genoodzaakt de spits van Sparta buiten de zestien meter neer te halen. Blom twijfelde geen moment en trok gelijk rood. Dani de Wit werd vervolgens het slachtoffer omdat hij moest plaatsmaken voor reservedoelman Rody de Boer. Daarna probeerde AZ het tempo wat uit de wedstrijd te halen door de bal rond te spelen en balbezit te houden. De Rotterdammers loerden echter op een counterkans en Auassar slaagde erin om in balbezit te komen en hij poeierde van grote afstand de bal in de bovenhoek: 1-0.

In de 29e minuut werden de problemen voor AZ nog groter toen Bryan Smeets voor de 2-0 zorgde. Smeets profiteerde van een fout van Clasie en schoof de bal binnen. Vlak voor rust probeerde Wijndal  het met een uithaal, maar de vuisten van Sparta-keeper Harush brachten redding.

AZ begon sterk aan de tweede helft.In de 53e minuut was het AZ dat via Svensson een kans kreeg. Doelman Harush stond echter goed op zijn plek. In de 57e minuut werd de wedstrijd beslist. Smeets werd in de zestien meter geraakt door Clasie en arbiter Blom wees naar de stip. Halil Dervisoglu benutte de strafschop. In de rest van de wedstrijd werd verder niet meer gescoord.

Bizot krijgt rood. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)