Fans Bordeaux leggen uit protest duel met Nîmes stil

De wedstrijd tussen Girondins de Bordeaux en Nîmes in de Ligue 1 heeft dinsdagavond bijna een halfuur lang stilgelegen. Scheidsrechter Clement Turpin zag zich genoodzaakt om het duel na elf minuten spelen te onderbreken, omdat supporters van de thuisploeg het veld op stormden. Zij hielden het veld bezet, tot het bestuur van Bordeaux inging op hun eisen. De fans van Bordeaux wilden protesteren tegen het bestuur en de onduidelijkheid over de eventuele overname van hun club.

Om dit kracht bij te zetten, hadden ze een groot spandoek met een boodschap aan eigenaar King Street en president Frédéric Longuépée meegenomen die moest worden getoond tijdens de wedstrijd. De beveiliging nam dit spandoek volgens lokale media echter voor de wedstrijd af, tot grote woede van de supporters. Om het spandoek terug te krijgen en hun punt te maken tegenover het bestuur, besloten de supporters na elf minuten spelen het veld op te stappen.

Turpin kon daardoor niet anders dan de spelers van Bordeaux en Nîmes bij een 0-0 stand richting de kleedkamers te sommeren. Uiteindelijk bleven de fans een kwartier lang op het veld, tot het bestuur van Bordeaux besloot om het afgepakte spandoek terug te geven.

Toen de fans te horen kregen dat ze het spandoek terugkregen, besloten ze hun plek op de tribune weer op te zoeken. Na een klein halfuur keerden de spelers weer terug op het veld, om na een korte warming-up de wedstrijd te hervatten.

Indien er zich nog een incident voordoet, maakt Turpin definitief een einde aan de wedstrijd tussen de nummers drie en negentien van de Ligue 1.