Nederlandse handbalsters halen uit tegen Cuba

De Nederlandse handbalsters hebben, zoals van tevoren al werd verwacht, ruim van Cuba gewonnen. In de derde groepswedstrijd op het WK handbal in Japan won Oranje met 51-23.

Nederland had verrassend genoeg de eerste wedstrijd op het WK verloren tegen Slovenië en, nadat het tegen Angola had gewonnen, trof Oranje in de derde groepswedstrijd Cuba, de makkelijkste tegenstander in de poule. Het niveauverschil tussen beide landen was heel erg groot en dat uitte zich dan ook in de score. Nederland won met maar liefst 51-23 van Cuba. Angela Malestein was topscorer aan Nederlandse kant met elf doelpunten, Lois Abbingh was ook aardig op dreef met tien goals.

Nederlandse handbalsters halen uit tegen Cuba (Bron: Youtube.com)

Donderdag om 10.00 (Nederlandse tijd) is Servië de tegenstander op het WK handbal. Net zoals Nederland heeft Servië na drie wedstrijden vier punten, doordat Servië vandaag met 28-25 van Noorwegen verloor.

Slovenië dat de eerste wedstrijd won van Nederland verloor verrassend genoeg van Angola. Het werd maar liefst 33-24 voor de Angolese handbalsters.