Hoofdklasse hockey: Victoria pakt punt, Amsterdam ruim langs HGC

Op de dertiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Hockey Dames werden de duels Oranje-Rood-Pinoké en SCHC-Laren afgelast vanwege de vorst. De overige vier duels werden wel gespeeld. Amsterdam haalde in Wassenaar uit tegen HGC. Het werd liefst 9-1. Koploper Den Bosch versloeg Kampong met 3-2 en Victoria hield een punt over aan het duel met Bloemendaal (1-1). Hurley was met 2-1 te sterk voor hdm.

Den Bosch - Kampong (3-2)
Koploper Den Bosch behield ook na dertien speeldagen de ongeslagen status. Frédérique Matla was opnieuw belangrijk voor de ploeg van coach Raoul Ehren. Met haar twee doelpunten tilde ze haar productie in het kalenderjaar 2019 naar liefst 31 treffers. De zege betekende dat Den Bosch voor de 23ste keer in de onderlinge duels met Kampong ongeslagen bleef. De Utrechtse formatie leed de derde nederlaag in vier competitieduels.

HGC - Amsterdam (1-9)
HGC won in 2002 voor het laatst in eigen huis van Amsterdam en zal nog minstens een jaar moeten wachten op een goed resultaat tegen de Amsterdammers. De landskampioen kende geen genade voor de gepromoveerde ploeg. Het werd op de Roggewoning 1-9. Charlotte Vega (3x), Eva de Goede (2x), Ilse Kappelle (2x), Lauren Stam en Marijn Veen scoorden voor Amsterdam, dat een reeks van negen wedstrijden zonder nederlaag heeft neergezet. HGC blijft ook na dertien wedstrijden puntloos en lijkt rechtstreekse degradatie nauwelijks meer te kunnen ontlopen. Het verschil met Victoria dat elfde staat is opgelopen naar vijf punten.

Hurley - HDM (2-1)
In de middenmoot boekte Hurley een zeer nuttige zege op hdm. Roos Drost en Gitte Michels, uit een strafcorner, scoorden voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos. Pien van Nes maakte tussendoor gelijk. De treffer betekende een mijlpaal voor de routinier van hdm. Ze maakte haar honderdste doelpunt in de reguliere competitie, alle in dienst van hdm.

Victoria - Bloemendaal (1-1)
Onderaan de ranglijst snoepte Victoria Bloemendaal een punt af. Hierdoor liepen de gepromoveerde Rotterdammers een punt uit op hekkensluiter HGC. Het verschil bedraagt nu vijf punten. Het was voor Victoria het tweede punt dat de ploeg dit seizoen in eigen huis pakte. Voor Bloemendaal was het het derde gelijkspel van het seizoen. Met twaalf punten lijkt rechtstreekse degradatie zo goed als afgewend en mag de ploeg hoop koesteren op rechtstreekse handhaving.

Oranje-Rood – Pinoké afgelast

SCHC – Laren afgelast