84-voudig international Van Lunteren stopt bij Nederlands elftal

Desiree van Lunteren stopt als international van het Nederlands elftal. De 26-jarige Ajacied was de vaste rechtsback in het elftal dat in 2017 het EK won en zilver veroverde op het WK afgelopen zomer.

Van Lunteren heeft lang nagedacht over de verrassende keuze. "Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver", aldus de 84-voudig international op de site van OnsOranje.

De vleugelverdediger kwam dit jaar in elke interland in actie. Bondscoach Sarina Wiegman zag de beslissing niet aankomen, maar heeft al mooie woorden paraat voor Van Lunteren. "Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen vijf jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo'n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen."

Van Lunteren maakte haar debuut voor Oranje op 15 februari 2012 in de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk.  De keuze om te stoppen is opmerkelijk te noemen met de Olympische Spelen op komst. Bij haar club Ajax is ze al jaren middenvelder, maar in Oranje groeide ze uit tot de vaste rechtsback die haar aanvallende en verdedigende kwaliteiten goed kon combineren.