Honkballers verslaan Israël en spelen kwartfinales EK

De Nederlandse honkballers hebben zich ondanks een stroeve start op het Europees kampioenschap in Duitsland gewoon geplaatst voor de kwartfinales. De ploeg won de laatste reguliere groepswedstrijd met ruime cijfers van Israël: 13-4.

De Israëliërs kwmaen in de eerste inning nog op een 0-2 voorsprong, maar in de derde inning trok Nederland de stand gelijk en in de vijfde kwamen er vier runs bij. Israël deed nog eens wat terug met twee runs in de zesde inning, maar daarna volgde de genadeklap: zes Nederlandse runs. Ademar Rifaela was wederom de grote man, dit keer mepte hij twee homeruns en sloeg hij vijf man binnen.

De wedstrijd tegen Groot-Brittannië werd aan het begin van het toernooi bij een 10-2 voorsprong in de laatste inning gestaakt wegens de duisternis. Dat duel werd woensdag afgemaakt en het bleef bij 10-2, waardoor Nederland de groep won en het vrijdag om 15.00 uur in de kwartfinales in Bonn op mag nemen tegen het in principe beduidend minder sterke België.

Bij winst staat Nederland in de halve finales en dus sowieso in de top-5, de prestatie die nodig is om zich te plaatsen voor het OKT, gelijk na het EK. Daar wordt één startbewijs vergeven voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Overigens werd op de laatste dag van de groepswedstrijden ook de grootste score nog even neergezet: Kroatië begon ondanks louter nederlagen met prima spel aan het EK, maar tegen Frankrijk kregen ze in de tweede inning veertien runs om de oren, waarna het na vier innings bij 23-0 gedaan was.