Kalma schiet FC Twente met hattrick langs Sankt Pölten in Champions League

De vrouwen van FC Twente staat met één been in de volgende ronde van de Champions League. Op bezoek bij Sankt Pölten zegevierde de ploeg van trainer Tommy Stroot, mede dankzij een hattrick van Fenna Kalma, met 2-4. 

Ondanks dat Sankt Pölten in eigen land de afgelopen vijf seizoenen slechts één competitieduel verloor, kende landskampioen FC Twente aanvankelijk weinig moeite met de Oostenrijkse opponent. Al na een half uur voetballen was het duel beslist, toen er een 0-3 tussenstand op het scorebord stond. Fenna Kalma tekende voor de 0-1 en 0-3, waarvan één vanaf de penaltystip, maar het was Ashleigh Weerden die de show wist te stelen middels een wonderschoon schot in de verre hoek en daarmee de belangrijke 0-2 produceerde.

In de tweede helft knokte Sankt Pölten zich echter terug en was het mede aan keepster Daphne van Domselaar te danken dat het geen 1-3 werd. Een kwartier voor tijd kopte Fenna Kalma uit een rebound de 0-4 binnen, nadat Davinia Vanmechelen de lat had geraakt. Ondanks die marge van vier bleef de thuisploeg strijden voor een eretreffer. Die kwam er, en ruim een minuut werd het zelfs 2-4. Zo deelden de Oostenrijkers toch nog twee tikjes uit aan Twente. 

Over twee weken staat de return op het programma. Op woensdag 25 september is Sankt Pölten de tegenstander in De Grolsch Veste. 

Sankt Pölten - FC Twente 2-4 (0-3).

Score: 10. Kalma 0-1, 22. Weerden 0-2, 29. Kalma 0-3 (pen.), 75. Kalma 0-4, 82. Scharnbröck 1-4, 84. Giesen 2-4 (e.d.).

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud (76. Altelaar), B. Jansen, Van den Goorbergh, Vanmechelen (89. Peddemors), Weerden, Kalma, R. Jansen (79. Ellouzi).