Gudde door het stof na fout in shirt FC Groningen: "We betreuren dit"

Supporters van FC Groningen zijn niet blij met de kleur groen op het nieuwe thuisshirt. Het Dagblad van het Noorden schrijft dat de club een scheve schaats heeft gereden met het nieuwe tricot.

Het shirt heeft namelijk niet de juiste kleur groen meegekregen en voldoet daarmee niet aan de eisen die zijn vastgelegd in het zogenoemde Gouden Aandeel.

Dat is een document dat jaren geleden door fans in samenspraak met het toenmalige bestuur is opgesteld. In het document staan de fundamentele waarden van FC Groningen omschreven, waarmee de clubcultuur gewaarborgd moet worden.

Omdat de banen op het nieuwe tricot bestaan uit een patroon met verschillende tinten groen, trokken supporters aan de bel. "Het is jammer dat we in het productieproces onvoldoende rekening hebben gehouden met het Gouden Aandeel. We erkennen dat we hierin onzorgvuldig hebben gehandeld en betreuren dit", reageert algemeen directeur Wouter Gudde.

Hij ging in gesprek met de fans en laat weten dat de kwestie is uitgesproken. "We zullen de supportersgroeperingen in de toekomst in een eerder stadium bij het proces betrekken."