Colombianen winnen Wimbledon na thriller en bal op oog, schouder en in ballen

Tennissers Juan Sebastian Cabal en Robert Farah hebben het mannendubbelspel op Wimbledon gewonnen. De Colombianen waren in een ware thriller te sterk voor Nicolas Mahut en Édouard Roger-Vasselin uit Frankrijk. Voor de twee Colombianen is het hun eerste Grand Slam-titel in het mannendubbel.

Bij 5-5 in de eerste set ging het even behoorlijk fout: een smash van Farah stuiterde ongelukkig, maar snoeihard in het gezicht van Mahut, die gelijk even gestrekt ging. Naast Roger-Vasselin kwamen ook de twee Colombianen bezorgd toegesneld en na een kort moment werd Mahut naar de stoel gebracht voor de nodige medische hulp.

Mahut kon gelukkig weer door, waarna een mooie strijd ontstond. Zowel de eerste als de tweede set ontaardde in een tiebreak, net als set drie. Op een cruciaal moment ontstond onenigheid over een challenge in Colombiaans voordeel, waarna Mahut even uit z'n plaat ging en Cabal en Farah de set wonnen.

Na vier uur en een kwartier was ook de vierde set voorbij, waarna het dak wegens de regen gesloten werd. Bij 1-2 moesten de Fransen alle zeilen bijzetten om de service te behouden, maar uiteindelijk lukte dat toch niet...waarna ze gelijk de Colombiaanse service braken.

Bijna sloeg het noodlot voor Mahut weer toe, maar dit keer kwam de harde bal van Farah op zijn schouder terecht. Het zat de Fransman echter niet echt mee, want bij het eerst volgende punt eindigde een volley vol in z'n ballen. Tussen al het geweld door wisten de Colombianen te breken en na bijna vijf uur serveerden ze het uit: 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3.

De hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)