Horrorgame Man of Medan krijgt multiplayer

Uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar Supermassive Games, bekend van Until Dawn, hebben twee multiplayer-modi bekendgemaakt voor de horrorgame The Dark Pictures Anthology: Man of Medan.

In de Shared Story mode speel je het verhaal tegelijkertijd met een vriend in online co-op voor twee spelers. Beide spelers verkennen de wereld, maken keuzes en voeren acties uit die van invloed zijn op de uitkomst van het verhaal en het lot van hun respectievelijke personages. Speel scènes vanuit een ander perspectief dan de singleplayer-ervaring - soms samen, soms apart - in totaal verschillende scènes die nieuwe informatie, locaties en situaties onthullen.

In Movie Night Mode speel je lokaal in een groep van maximaal vijf spelers met één controller, waarbij elke speler de leiding neemt over de bewegingen, beslissingen en keuzes van een van de vijf hoofdpersonen. Spelers kunnen kiezen of ze zichzelf willen redden of proberen de karakters van hun vrienden levend te houden. Aan het einde van elke playthrough zullen acties en impact worden beoordeeld - met prestaties en beloningen voor elke speler.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan komt 30 augustus uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.