Russen beginnen worsteltoernooi Europese Spelen met drie keer goud

De Russische worstelploeg is lekker begonnen aan de Europese Spelen in Minsk. Daar stonden de eerste vier finales op het programma en dat leverde gelijk drie keer goud op voor de Russen.

In de klasse tot 57kg lukte dat niet: Mahir Amiraslanov uit Azerbeidzjan pakte het goud door de Amerikaanse Serviër Stevan Micic in de finale te kloppen. Brons was er voor de Turk Süleyman Atli en de Russische wereldkampioen Zavur Uguev, die in de halve finale geklopt werd door Amiraslanov, pas zijn vierde nederlaag in meer dan veertig gevechten op het hoogste niveau.

Het goud bij de mannen tot 74kg ging naar wereldkampioen Zaurbek Sidakov, die in de finale te sterk was voor de Turk Soner Demirtas, net als vier jaar eerder dus goed voor zilver. Avtandil Kentchadze uit Georgië en de Azeri Khadzimurad Gadzhiyev gingen naar huis met het brons.

Dauren Kurugliev pakte het goud bij de mannen tot 86kg, waar de regerend kampioen van de fameuze Ivan Yarigin Grand Prix in de finale won van de Wit-Rus Ali Shabanau - goed voor vier keer WK-brons. De Russische Duitser Ahmed Dudarov pakte brons, net als de in de VS geboren Nazem Myles Amine, nota bene voor San Marino.

Bij de zwaargewichten (-125kg) was het goud voor afgestudeerd chirurg Anzor Khizriev, die de Georgiër Givi Matcharashvili met chirurgische precisie over de mat stuurde. Jamaladdin Magomedov uit Azerbeidzjan pakte het brons, net als de Oekraïner Oleksandr Khotsianivsyi.