Bertens verliest finale Rosmalen na ruime voorsprong van Riske

Kiki Bertens heeft ondanks vijf kampioenschapspunten de finale van het WTA-toernooi van Rosmalen verloren. De 27-jarige Nederlandse tennisster verloor uiteindelijk in drie sets van de Amerikaanse Amerikaanse Alison Riske: 6-0, 6-7(3), 5-7.

Na de eerste set leek het erop dat de finale van korte duur zou zijn. Bertens had binnen het half uur de eerste set gewonnen. Ze pakte ook de eerste game van de tweede set, waarna de Nederlandse uitgleed. Na een medische behandeling bleef Bertens de betere tennisster en kwam dan ook met 4-1 voor in de tweede set. 

Bertens ging steeds slordiger spelen, terwijl Riske er beter in kwam. De Amerikaanse kwam terug tot 4-4, maar bij een stand van 5-4 in het voordeel kreeg Bertens de eerste kampioenschapspunten van de wedstrijd. Riske wist die weg te werken en ook bij 6-5 werkte de Amerikaanse wedstrijdpunten weg en moest de tiebreak de beslissing brengen. Daarin was Riske de betere van de twee en zo moest er een derde set gespeeld worden.

In die derde set kwam Bertens opnieuw op een break voorsprong. Ditmaal stond ze met 3-1 voor, maar nog voordat de partij werd gestopt vanwege de regen stond het alweer gelijk tussen de beide tennissters. Na de regenpauze behield Rikse makkelijk haar servicegames, terwijl Bertens in de twaalfde game van de derde set in de fout ging. Op het eerste wedstrijdpunt van Rikse ging de Nederlandse in de fout, waardoor Bertens nog even moet wachten op de eerste titel op gras.

 alt=
Winnares Allison Riske met de trofee (Pro Shots / Joep Leenen )