Weer pijnlijke nederlaag Lyon, Depay 'gestraft'

Na de thuisnederlaag tegen laagvlieger Dijon heeft Olympique Lyon in de Franse Ligue 1 opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij degradatiekandidaat Nantes ging de ploeg met 2-1 onderuit.

Memphis Depay begon op de bank en volgens Franse media was dat een straf: eerder in de week zou hij het op de training aan de stok gekregen hebben met linksback Ferland Mendy. Na een dik half uur kwam Depay het veld in, dankzij Kalifa Coulibaly stond het op dat moment al 1-0.

Martin Terrier bracht Lyon kort voor rust weer op gelijke hoogte, maar Anthony Limbombe - voormalig speler van N.E.C. - werkte tien minuten voor tijd een vrije trap in het doel: 2-1.

Het andere duel van de avond ging tussen degradatieklanten Dijon en Amiens en werd enige tijd onderbroken wegens racistische spreekkoren. Amiens-aanvoerder Prince Gouano was het slachtoffer van de eencelligen op de tribune, wat ervoor zorgde dat de uiteindelijk doelpuntloze wedstrijd vijf minuten stil werd gelegd.