Eerste World Cup-zege rodelaarster Taubitz, Duitse estafettewinst

Rodelaarster Julia Taubitz heeft haar eerste World Cup-overwinning te pakken. De 22-jarige Duitse was ietwat verrassend de beste in het Canadese Calgary.

In de eerste run was Taubitz al de snelste, voor landgenote en regerend tweevoudig olympisch kampioene Natalie Geisenberger. Die kon ook in de tweede run niet dichterbij komen en eindigde 0,104 seconden achter Taubitz als tweede. De Canadese Kimberley McRae eindigde op 0,477 seconden knap als derde, voor de eveneens verrassende Italiaanse Andrea Vötter en de Amerikaanse Summer Britcher. De Duitse veterane Tatjana Hüfner viel met plek zeven tegen, Dajana Eitberger eindigde zelfs als 25e na een slechte eerste run en een tweede run met een crash.

In Calgary stond ook een estafette op het programma en daarin was Duitsland ouderwets de beste. Met Taubitz, Felix Loch en Tobias Wendl/Tobias Arlt was de ploeg 0,269 seconden sneller dan Britcher, Tucker West en Chris Mazdzer/Jayson Terdiman namens de VS, terwijl het Oostenrijkse team van Birgit Platze, Wolfgang Kindl en Thomas Steu/Lorenz Koller de Russen van het podium hield.

De hoogtepunten van de World Cup in Calgary (Bron: YouTube)