Noodlot slaat met zware knieblessure opnieuw toe voor Rafinha

Rafinha komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor Barcelona. De Braziliaan heeft de voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd.

Dat brachten de Catalanen zondag naar buiten. Voor een dergelijke blessure staat doorgaans een herstelperiode van zes tot negen maanden, waardoor het aannemelijk is dat het seizoen erop zit voor Rafinha. Dit is niet de eerste keer dat de 25-jarige middenvelder te maken krijgt met een zware knieblessure: in het seizoen 2015/16 stond hij al eens een halfjaar aan de kant vanwege een gescheurde kruisband en vorig jaar hielden meniscusproblemen hem van april tot eind december aan de kant.

Naast de blessure van Rafinha kwam er zondagmiddag nog meer slecht nieuws uit de ziekenboeg van Barcelona. Sergi Roberto moest zich zaterdag in de wedstrijd tegen Atlético Madrid in de rust laten wisselen en hij heeft een hamstringblessure opgelopen. De verwachting is dat de Spanjaard drie tot vier weken uitgeschakeld aan de kant staat.

Rafinha was zaterdag tegen Atlético (1-1) de vervanger van Sergi Roberto. De Braziliaan speelde de hele wedstrijd uit, maar daarna bleek hij dus toch een zware blessure te hebben opgelopen. Hij gaat in de komende dagen onder het mes.