Verwarde vrouw van A12 geplukt

Politieagenten hebben zondagavond een verwarde vrouw van de A12 geplukt. Rond 18.30 uur kwam de melding dat er iemand was gezien die langs de snelweg liep. Hierop is de politie naar de snelweg A12 tussen Zoetermeer en Den Haag gegaan. Agenten zagen dat de vrouw meerdere malen de snelweg overstak. Dit leverde groot gevaar op voor de vrouw en de overige weggebruikers.

De politieagenten hebben de vrouw diverse keren aangeroepen. Toen het de politieagenten eindelijk lukte om met de vrouw in contact te komen, waren zij, gezien haar gemoedstoestand, genoodzaakt om haar mee te nemen naar het politiebureau. Onderweg naar het politiebureau was de vrouw zeer agressief en trachtte zij onder meer de ramen van de politieauto te vernielen.

Na overleg met de centralist van de meldkamer werd de surveillanceauto in Zoetermeer nabij Het Stadshart stilgezet in afwachting van een ambulance. De vrouw maakte op de agenten een zeer verwarde en agressieve indruk door het mogelijke gebruik van drank en verdovende middelen. In afwachting van de ambulance sloeg de vrouw op straat wild om zich heen en werd zij wederom agressief.

De politieagenten hebben haar daarop met gepast geweld in bedwang weten te houden. Agenten zijn met de vrouw in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis waar zij werd overgedragen aan de hulpverlening.