'Persvrijheid heeft grenzen' aldus Juncker

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft in een interview met een aantal Oostenrijkse kranten flink uitgehaald naar de pers en dan met name de Britse pers.

Juncker beschuldigde de pers van een totaal gebrek aan respect voor politici en gaf verbazingwekkend genoeg aan dat er 'grenzen aan de persvrijheid liggen'. De voorzitter, die in internationale media vaak onderwerp van spot en kritiek is, kon niet aangeven waar die grenzen dan zouden moeten liggen. Hij wilde journalisten echter wel aansporen om goed na te denken over 'waar zij vinden dat de grenzen liggen' en 'om privacy van betrokkenen te respecteren'.

Pikant werd het interview toen Juncker liet doorschemeren dat mensen moesten opstaan tegen onderdrukking van persvrijheid en dat politici zich niet moeten bemoeien met journalistiek.

Het is niet bekend hoeveel drankjes Juncker voor het interview gedronken had, maar in het verleden werd Juncker nog wel eens in bepaalde mate van dronkenschap aangetroffen, zoals hieronder vermoed wordt, tijdens een bijeenkomst van de NAVO.


Juncker dronken? (Bron: Youtube)