MotoGP-pole Lorenzo op 0,014 seconden, slechtste kwalificatie ooit Rossi

Jorge Lorenzo begint zondag in de MotoGP vanaf poleposition aan de Grand Prix van Aragon. Op het Spaanse asfalt was de thuisrijder op zijn Ducati teamgenoot Andrea Dovizisio te snel af in een razendspannende kwalificatie: Lorenzo was 0,014 seconden sneller dan Dovi.

Marc Marquez moest genoegen nemen met de derde plek, maar veel scheelde het niet: op zijn Honda gaf de Spanjaard 0,079 tellen toe op Lorenzo. Cal Crutchlow, Andrea Iannone en Dani Pedrosa vormen de tweede rij, voor Danilo Petrucci, Alvaro Bautista en Alex Rins.

Valentino Rossi kwam slechts tot de achttiende plek, zijn slechtste kwalificatie ooit - net als in Assen 2006, waar hij met blessures reed. Dankzij een gridstraf van Franco Morbidelli vertrekt Rossi zondag als zeventiende.

Brad Binder pakte voor het eerst sinds 2016, zijn kampioensjaar in de Moto3, weer eens een poleposition. De Zuid-Afrikaan was de Duitser Marcel Schrötter 0,074 seconden te snel af en dus was zijn eerste Moto2-pole een feit. Jorge Navarro maakt de eerste rij vol, Bo Bendsneyder start als 26e.

In de Moto3 stond er geen maat op Jorge Martin. De koning van de Moto3-kwalificaties was meer dan een halve seconde sneller dan de rest, aangevoerd door Jaume Masia en Enea Bastianini.

De Moto3 opent het bal zondag om 11.00 uur, om 12.20 uur gevolgd door de Moto2. In de MotoGP gaan de lichten om 14.00 uur uit.