Goals Jansen maken goals Jansen ongedaan in vrouwentopper Twente - Ajax

In de Eredivisie namen de twee topploegen in het Nederlandse vrouwenvoetbal het vrijdagavond tegen elkaar op: FC Twente ontving regerend landskampioen Ajax.

De Amsterdamse ploeg kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij Ellen Jansen, die kort voor rust de score verdubbelde. Toch gaf Twente niet op en in de laatste twintig minuten sloegen de Tukkers terug. Renate Jansen zorgde in de 72e minuut voor de aansluitingstreffer, drie minuten later was het diezelfde Renate Jansen die de gelijkmaker in het doel werkte, waarmee de eindstand bereikt was: 2-2.

PSV boekte op bezoek bij sc Heerenveen een ruime zege. Onder meer door twee treffers van Katja Snoeijs won de Eindhovense ploeg met 0-5. Sherallin Henriquez was namens Excelsior Barendrecht goed voor een hattrick in het thuisduel met Achilles'29, wat Barendrecht met 5-1 won. VV Alkmaar en PEC Zwolle kwamen niet tot scoren.