Van Bronckhorst: "Jörgensen kan nog niet starten"

Nicolai Jörgensen maakte vorige week eindelijk zijn rentree bij Feyenoord. Voor een basisplek is het voor de spits nog te vroeg.

Dat zei coach Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie voor het duel met FC Utrecht (thuis). Jörgensen haakte dinsdag af tijdens de training, waarna hij vrijdag weer volledig meetrainde. "Maar het is voor hem nog niet mogelijk om te starten. Hij heeft heel de voorbereiding gemist, heeft pas vijf minuten in de benen qua wedstrijdritme."

Jörgensen was vorige week invaller in de uitwedstrijd tegen AZ, toen hij Robin van Persie verving. Van Bronckhorst kreeg veel kritiek over die wissel, want velen vroegen zich af waarom hij niet Jörgensen naast Van Persie in de spits zette. "Je wisselt om iets te veranderen. Ik maak keuzes en daar sta ik ook achter", liet de coach zich nogmaals uit. "Ik vond het geen verdedigende wissel. Spits voor een spits is niet verdedigend wisselen. Het is niet altijd een spits erbij en je krijgt meer kansen."

Feyenoord staat na vijf speelronden met tien punten derde, terwijl Utrecht slechts de nummer veertien is. Bij de Domstedelingen zit zondag Dick Advocaat voor het eerst op de bank. Van Bronckhorst: "Ik heb een verleden met hem, dat is voor iedereen wel duidelijk. Maar het blijft een wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht. Niet tussen Van Bronckhorst en Advocaat."