FOK! Wat een weer: Sidder en beef! 37 graden lokaal!

Puff Puff!!  

Ja, we gaan ons nu opmaken voor de warmste dagen van dit jaar en misschien wel van de laatste jaren. Eerst zagen we gisterennacht en -ochtend een gebied met bewolking en zowaar ook wat verdampende neerslag over het midden van het land trekken. In de vroege uurtjes waren die buien nog wel actief en lieten op meetpunt Woensdrecht zowaar 25,5 mm regen achter. Daarna nam de activiteit snel af.

Ook ik puf en zweet me het apezuur terwijl ik dit type. Maar er zijn de gisteren zowaar onweersbuien ontstaan en die trokkken over het (uiterste) oosten van ons land. In Enschede is 10 mm gevallen. De zwaarste neerslag en donders bevinden zich momenteel nog wel boven Duitsland en ook die trekken nauwelijks westwaarts. Elders is het helder en nog steeds tussen de 27 en 31 graden.

Slapen werd afgelopen nacht lastig. Overal blijft het kwik rond of boven de 20 graden en wind staat er nauwelijks. een lokale bui is echter niet helemaal uitgesloten.

Vandaag: ALLE HENS AAN DEK! Om 09.00 is het al zeker 25 graden en rond het middaguur is de 30 graden op veel plaatsen al overschreden. Ook komt er morgen naar alle waarschijnlijkheid géén zeewind te staan, dus ook aan zee wordt de 30 graden zeker gehaald. Ik schat zo'n 30 op de Wadden tot jawel 37 graden in het oosten en zuiden. Dit is echt extreem. Ik kan jullie alleen maar adviseren om het rustig aan te doen. Misschien is dit wel iets te veel van het goede.

Toch is de kans op een heerlijke donderbui iets groter dan vandaag, dat zal maar plaatselijk zijn, maar als hij valt is het meteen een hele pittige!

Tot vanaond en veel sterkte!.  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Schotland bij zonsondergang (Foto: spylacopa_68)
De reis van Spylacopa_68 loopt bijna ten einde, maar de zonsondergangen zijn er momenteel prachtig! ( Foto: Spylacopa_68)Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!