Hoogspringster Lasitskene na 45 zeges verslagen

Hoogspringster Mariya Lasitskene won na haar vorige nederlaag, op 27 mei 2016, maar liefst 45 opeenvolgende wedstrijden, maar vrijdag kwam daar een einde aan.

Tijdens de Diamond League in het Marokkaanse Rabat kwam de Russische niet over 1,94 meter en dus eindigde ze als gedeeld derde. De in Zoetermeer trainende Bulgaarse Mirela Demireva pakte met 1,94 meter de winst, voor de Oekraïnse Yuliya Levchenko.

De 400 meter bij de mannen leverde winst op voor Akeem Bloomfield. De 20-jarige Jamaicaan debuteerde op de 400 meter als professional, wat hij eerder op de 200 meter al indrukwekkend deed, en dat ging bijzonder goed: hij won in 44,33 seconden, een uitstekende tijd.

Bij de vrouwen ging de winst op de 800 meter naar Francine Niyonsaba. De atlete uit Burundi sloeg een aanval van de Jamaicaanse Natoya Goule af en won in een alleszins degelijke 1:57,90 minuten.

Op de 1500 meter kon het thuispubliek juichen voor een verrassende winnaar. Brahim Kaazouzi, zeker niet een van de favorieten, perste er een heerlijke eindsprint uit en klopte met 3:33,22 - een dik nieuw PR - favorieten Filip Ingebrigtsen uit Noorwegen en Ayanleh Souleiman uit Djibouti.