Manchester United rondt transfer van 'Goddelijke Kanarie' af

Manchester United kondigde de komst van Fred twee weken geleden al aan en nu is alles afgerond. De middenvelder van Brazilië tekent voor vijf jaar.

De international is op dit moment actief op het WK van Rusland en trekt na het toernooi richting Old Trafford. Dat is zijn nieuwe thuishaven nadat hij vijf jaar bij Shakhtar Donetsk speelde. De 25-jarige middenvelder heeft een kaartje van zestig miljoen om zijn nek hangen en is daarmee de op drie na duurste aankoop ooit van de Mancunians.

Fred is de tweede aanwinst van het seizoen, nadat eerder al Diogo Dalot werd vastgelegd. De Braziliaans international heeft inmiddels acht wedstrijden voor de Goddelijke Kanaries gespeeld en trainer José Mourinho is blij dat hij de middenvelder in Manchester mag verwelkomen. "Hij is een aanvulling op de spelers die we al hebben. Met zijn creatieve brein en passeeracties geeft hij een andere dimensie aan ons spel. Ik ben erg blij met zijn komst en denk dat de rest het ook is als ze weten hoe belangrijk hij kan worden voor ons team."