Migranten verdrinken voor Turkse kust

Negen migranten, onder wie zes kinderen, zijn om het leven gekomen nadat een speedboot waarop ze zaten voor de kust van de Turkse provincie Antalya zonk. Voor de kust van Tunesië kwamen elf migranten op een zinkende boot om.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu vervoerde de boot bij Antalya vijftien vluchtelingen. De Turkse kustwacht en vissers konden vijf opvarenden in veiligheid brengen. Een persoon wordt nog vermist. De kustwacht gaf geen informatie over de nationaliteit van de slachtoffers. De Europese Unie deelde onlangs mee dat het aantal migranten dat illegaal de EU binnenkomt via Turkije in de eerste maanden van het jaar aanzienlijk is toegenomen.

In de zee bij de Tunesische stad Sfax en het eiland Kerkennah zijn volgens het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken 67 mensen gered. Het merendeel van de migranten had de Tunesische nationaliteit. Tunesiërs en andere Afrikanen proberen regelmatig in gammele bootjes het Italiaanse eiland Sicilië te bereiken in de hoop op een beter leven.

Vluchtelingen verdrinken voor Turkse kust
Vluchtelingen verdrinken voor Turkse kust (Foto: ANP)