Nieuwste grand strategy-game van Paradox heet Imperator: Rome

Wellicht de grootste aankondiging op PDXCON is dat de ontwikkelaar bezig is met een nieuwe grand strategy-game, die teruggaat naar het oude Rome. Net zoals met hun andere grand strategy-games moedigt Paradox aan je eigen alternatieve geschiedenis te maken met behulp van de vele facties, ingewikkelde politieke gameplay en uiteraard het veroveren van andere provincies.

Volgens Paradox vindt dit plaats op de "meest gedetailleerde map ooit", die zich strekt van India tot Gibraltar. Net zoals Crusader Kings II en Stellaris bevat Imperator: Rome een uitgebreid scala aan personages met traits, die kunnen veranderen met de tijd. Ook heeft elke stam en beschaving zijn eigen religie en cultuur die je gelukkig moet zien te houden, kun je via battle tactics en militaire tradities je strategieën op het slagveld aanpassen en moet je rekening houden met de politieke structuur van je factie zoals een stammensysteem, republiek en monarchie. Op economisch vlak hou je je bezig met de ruil van goederen en het verbeteren met je provincies.

Imperator: Rome komt uit in 2019 en zoals het er nu op lijkt wordt deze, net zoals de andere grand strategy-games van Paradox, exclusief voor de pc.

Nieuwste grand strategy-game van Paradox heet Imperator: Rome