Plek drie in gevaar na nederlaag AS Roma

AS Roma is zaterdag op eigen veld tegen een nederlaag aangelopen. Nummer zeven Fiorentina was te sterk in het Stadio Olimpico.

Midweeks verloor AS Roma in de kwartfinale van de Champions League op bezoek bij Barcelona met 4-1 en dat resulteerde in een aantal wijzigingen in de basisopstelling van de Romeinen, maar Kevin Strootman behield zijn plek in de basis.

Al na zeven minuten spelen opende Fiorentina, de nummer zeven in de Serie A, de score. Op aangeven van Riccardo Saponara maakte Marco Benassi de 0-1. Saponara stond zes minuten voor rust ook aan de basis van de 0-2, gemaakt door Giovanni Simeone en dat betekende de zege voor La Viola.

Door de nederlaag komt de derde plek op de ranglijst van Roma in gevaar. Internazionale kan de ploeg zondagmiddag bij een zege op Torino passeren en ook Lazio achterhaalt de stadsgenoot als het weet te winnen bij Udinese.

SPAL - Atalanta Bergamo 1-1
Bij Atalanta waren er basisplaatsen voor international Hans Hateboer en Marco de Roon. De beide Nederlanders keken na 39 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan. Thiago Cionek nam de treffer voor zijn rekening. Na 79 minuten drukte De Roon de stempel op zijn wedstrijd. De middenvelder benutte een toegekende strafschop en bepaalde de eindstand op 1-1.