Manchester United overtuigend langs Stoke

Manchester United handhaaft zich op de tweede plek in de Premier League. Het elftal van José Mourinho rekende maandagavond af met Stoke City.

Op Old Trafford was het binnen tien minuten al raak toen Paul Pogba vanaf de linkerkant naar binnen draaide en Antonio Valencia in stelling bracht. De routinier krulde de bal vervolgens fraai in de bovenhoek achter doelman Jack Butland: 1-0. Stoke kreeg even later een aardige kans via Xherdan Shaqiri, maar David De Gea bracht in de korte hoek redding.

Stoke vond hier en daar de ruimte om wat speldenprikjes uit te delen en daar kon United van profiteren. In de slotfase van de eerste helft zette de gastheer de tegenaanval in en via Pogba kwam de bal bij Anthony Martial, die fraai raak schoot. Romelu Lukaku kreeg een grote kans om zelfs 3-0 te maken voor rust, maar dat feestje ging niet door.

In de tweede helft miste United ook een paar aardige kansen op de beslissing, onder meer via Martial. Na 72 minuten zat het duel echter toch op slot. Balverlies van Shaqiri bracht uiteindelijk Martial in balbezit en de Fransman liet het afronden over aan Lukaku. Manchester United loopt daardoor drie punten in op Manchester City, dat zondag van Liverpool verloor. Het gat tussen beide rivalen is nu twaalf punten.