Australië klopt Argentinië in finale World League

De Australische mannenploeg heeft de titel in de Hockey World League geprolongeerd. De wereldkampioen was in de finale in Bhubaneswar met 2-1 te sterk voor de olympisch kampioen Argentinië.

Australië kwam in het tweede kwart op 1-0 uit de eerste strafcorner van Jeremy Hayward. Niet veel later zou Argentinië terugkomen tot 1-1 na een fraaie tip-in van Augustin Bugallo.

Na rust waren er zowel kansen voor beide ploegen. Pas vlak voor het einde van de wedstrijd kwam de Australische ploeg op voorsprong via een strafcorner van Blake Govers. Argentinië kreeg nog wel kans in de laatste seconde van de wedstrijd, maar kon deze niet afmaken.

Gastland India legde beslag op de derde plaats. In de strijd om het brons was de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne met 2-1 te sterk voor Duitsland.

Nederland, de winnaar van de eerste editie van de HWL in 2013, kende een teleurstellend toernooi en eindigde als zevende. De Hockey World League wordt vanaf 2019 vervangen door de Hockey Pro League