Van der Poel en Ferrand-Prévot winnen in modderig Overijse

Mathieu van der Poel heeft zondag de Druivencross in Overijse gewonnen. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Corné van Kessel de Belg Tom Meeusen. Bij de vrouwen won verrassend de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Door gesmolten sneeuw was het parcours van “de moeder alle crossen” veranderd in een modderpoel. Meteen in de eerste ronde ging Van der Poel in de aanval en reed ogenschijnlijk eenvoudig naar de winst. Voor de renner van Beobank-Corendon was dit de derde zege op een rij in de Druivencross.

De strijd voor de tweede plaats was spannender. Lange tijd leek de jonge Eli Iserbyt kans te maken op het podium maar op het einde moest hij Meeusen en Van Kessel laten gaan. Door een lekke band voor Meeusen maakte de Belg in de sprint geen enkele kans tegen Van Kessel.

Zaterdag maakte Ferrand-Prévot na twee jaar afwezigheid in Essen haar rentree in het veldrijden. De voormalig wereldkampioene viel met een vierde plaats net buiten het podium. Vandaag in Overijse wist de Française weg te rijden bij Sanne Cant en Lucinda Brand en solo te finishen. Brand leek de betere van Cant maar door valpartijen kon de wereldkampioene telkens terug aansluiten. Uiteindelijk brak de veer bij Brand en kon Cant plaats twee opeisen. Brand finishte op de derde plaats.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Corné Van Kessel (NED)
3. Tom Meeusen (BEL)
4. Jens Adams (BEL)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Kevin Pauwels (BEL)
7. Daan Soete (BEL)
8. Klaas Vantornout (BEL)
9. Quinten Hermans (BEL)
10. Gianni Vermeersch (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Pauline Ferrand-Prévot (FRA)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Lucinda Brand (NED)
4. Katherine Compton (USA)
5. Nikki Brammeier (GBR)
6. Annemarie Worst (NED)
7. Evie Richards (GBR)
8. Alice Maria Arzuffi (ITA)
9. Ellen Noble (USA)
10. Kim Van de Steene (BEL)