American footballer helpt 49ers uren na dood zoon aan eerste zege

Een bijzonder emotioneel moment in de NFL zondagavond: Marquise Goodwin, speler van de San Francisco 49ers, hielp zijn ploeg tegen de New York Giants aan een voorsprong en uiteindelijk de zege via een 83-yard touchdown, uren nadat zijn zoontje was overleden.

Kort na de wedstrijd liet Goodwin via social media weten dat complicaties bij de zwangerschap van zijn vrouw Morgan de dood van het jongetje tot gevolg hadden. "Door complicaties zijn we onze baby kwijtgeraakt", schrijft Goodwin op Instagram"Natuurlijk zijn we gekwetst, maar ik ben dankbaar voor een dappere en sterke vrouw als Morgan. De fysieke, mentale en emotionele pijn die zij heeft doorstaan is ongelooflijk."

Goodwin gaf aan dat hij in staat was om te spelen en halverwege het tweede kwart ontving de wide receiver een lange pass van quarterback C.J. Beathard. Het hielp de 49ers aan een voorsprong, die ze uiteindelijk om konden zetten in een 31-21 overwinning. Na negen nederlagen op rij was het zo ook nog eens de eerste overwinning van het seizoen voor de 49ers.

Goodwin's emotionele touchdown (Bron: YouTube)