Kickbokskampioen Verhoeven lijkt klaar voor titelgevecht

Het debuut van kickboksorganisatie Glory in China was een redelijk succesvolle. Een programma met veelal lokaal talent, maar ook een commerciële uitsmijter met een gevecht tussen Glory-kampioen Rico Verhoeven tegen MMA-ster Antonio 'Bigfoot' Silva.

Het geplande drukzetten van Bigfoot bleek nergens echt goed door te komen. De technisch superieure Verhoeven leek niet één, maar tien klassen beter dan de Braziliaanse zwaargewicht. De trage, maar lompsterke Bigfoot had echter goed gekeken naar het gevecht van Verhoeven tegen Ismael Lazaar, die Verhoeven een aantal keer goed raakte met uppercuts.

De Gory-kampioen bleef echter makkelijk overeind en bleef de Braziliaan bestoken met trappen en stoten en in het begin van de tweede ronde landde Verhoeven een prachtige rechtertrap op de nek van Silva, die dan ook neerging.

Silva was zwaar aangeslagen, maar mocht na acht tellen doorvechten en door de aanhoudende druk van Verhoeven leek het de scheidsrechter een mooi moment om het gevecht te stoppen. Misschien iets te snel, maar Verhoeven bleek onaantastbaar en lijkt fit en klaar voor zijn titelgevecht in december tegen Jamal Ben Saddik.

'De low-kicks waren gepland, want dat kent hij niet zo goed met zijn MMA-achtergrond. Ik wilde hem pijn doen op de benen en dan afmaken op zijn hoofd,' legde de winnaar uit, direct na het gevecht. 'Hij slaat heel hard en hij vocht zoals ik verwacht had, het was een mooi gevecht!'

Vol vertrouwen gaat Verhoeven trainen voor het titelgevecht op 9 december. 'In december wordt het vuurwerk, in Ahoy Rotterdam zal ik Ben Saddik verslaan. Mijn dochter zal voor het eerst toekijken hoe ik hem ga verslaan.'

Bekijk hieronder alle Superfights tijdens Glory 46. Het gevecht van Rico Verhoeven begint na 2 uur en 4 minuten in de video.


Glory 46 Superfights (Bron: Youtube/UFC)

Overige uitslagen Glory 46:
Alex Pereira verslaat Simon Marcus na jurybesluit (48-46 x2, 49-45 x2, 50-44) en wint titel in middengewicht
Chenglong Zhang verslaat Masaya Kubo na jurybesluit (29-27, 30-26 x4)
Junior Tafa verslaat Quanchao Luo door TKO (scheidsrechterinterventie) in ronde 1
Chenglong Zhang verslaat Quade Taranaki na jurybesluit (30-27 x4, 29-28)
Masaya Kubo verslaat Chenchen Li door knockout (trap op hoofd) in ronde 1
Rico Verhoeven verslaat Antonio “Bigfoot” Silva door TKO (scheidsrechterinterventie) in ronde 2
Wei Zhou verslaat Andre Walker na jurybesluit (29-28, 30-27 x4)
Alan Scheinson verslaat Shanghai Gao na jurybesluit (27-29 x3, 30-26, 28-28)
Sanda: Hongxing Kong verslaat Yang Sun door knockout (trap op hoofd) in ronde 1
Jia Liu vs. Zaza Sor Aree eindigt in no contest (illegale elleboogstoot van Aree)
Petchpanomrung Kiatmookao verslaat Lei Xie na jurybesluit (29-28 x2, 30-27 x3)
Pascal Schroth verslaat Qinghao Meng na jurybesluit (30-27 x2, 27-30, 29-28 x2)