Partizan geeft zege weg, Lukoki helpt Ludogorets naar winst

Partizan Belgrado heeft donderdagavond een dure nederlaag geleden in groep B van de Europa League. De Serviërs stonden bij rust tegen Dinamo Kiev met 2-0 voor, dankzij goals van Ognjen Ozegovic en Léandre Tawamba, maar dat werd volledig uit handen gegeven. Junior Moraes maakte kort na rust vanaf elf meter de aansluitingstreffer, Vitaliy Buyalskyi zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd zorgde Moraes voor de winnende Oekraïnse treffer: 2-3.

In Albanië speelden Skënderbeu Korcë en het Zwitserse Young Boys tegen elkaar. Ali Sowe zette de thuisploeg na een dik uur op voorsprong, maar Roger Assalé tekende minuten later al voor de gelijkmaker, tevens de 1-1 eindstand. Met zes punten gaat Kiev aan de leiding in groep B, voor de twee stuks van Young Boys. Partizan en Skënderbeu hebben er één.

Groep A
Het was geen al te enerverend avondje in groep A. FC Astana kwam voor eigen publiek na ruim een kwartier op achterstand tegen Slavia Praag, waar Mick van Buren in mocht vallen. Michael Ngadeu-Ngadjui zette de Tsjechen op voorsprong, Marin Tomasov verzorgde nog voor rust de 1-1 eindstand. Maccabi Tel Aviv en Villarreal kwamen niet tot scoren. Slavia Praag en Villarreal hebben nu vier punten, Astana en Maccabi hebben er één.

Groep C
Ludogorets Razgrad boekte een belangrijke overwinning op 1899 Hoffenheim. In Bulgarije stonden de Duitsers na twee minuten al wel op voorsprong, dankzij Pavel Kaderabek, maar dat werd in de tweede helft omgedraaid. Kort na rust trok Svetoslav Dyakov de stand gelijk, waarna oud-Ajacied Jody Lukoki de 2-1 eindstand op het bord bracht.

Sporting Braga kwam in eigen huis na ruim twintig minuten op voorsprong tegen Istanbul Basaksehir, met dank aan Egyptisch international Kouka. Twee minuten later was het echter al Emre Belozoglu die de Turken, met Eljero Elia in de basis, op gelijke hoogte bracht. Dat mocht voor hen niet baten, want diep in de slotfase van de wedstrijd bracht Fransergio de thuisfans toch op de banken: 2-1.

Braga staat zo met zes punten aan de leiding, Ludogorets heeft er vier, Basaksehir en Hoffenheim staan op één punt.